SENDE YAZ , FARKIN OLSUN...

9 Aralık 2010 Perşembe

Avea'dan Türkiye'de ve dünyada bir ilk: NFC teknolojili BonusluAvea

Dünyanın ilk telefon bağımsız, NFC teknolojisi ile çalışan temassız mobil ödeme çözümü BonusluAvea ile kullanıcılar, cüzdan taşımaya gerek duymadan
Bonuslu Avea
NFC SIM kartları içerisinde yer alan banka ve kredi kartlarını kullanarak hızlı ve temassız alışverişin ayrıcalığını yaşayacaklar. Avea Mobil Cüzdan içerisinde yer alan BonusluAvea servisinin lansmanını, dünyanın en büyük Uluslararası Kart Teknolojileri ve Uygulamaları Fuarı Cartes 2010 kapsamında yapıldı. BonusluAvea ile artık alışverişlerde kullanılan fiziki banka ve kredi kartlarını Avea Mobil Cüzdan içerisine taşıyor. Önümüzdeki dönemde ise Avea aboneleri Avea Mobil Cüzdan’ı; ulaşım, yemek, köprü ve otoyol geçişleri, stadyum ve bina girişleri gibi farklı alanlarda da kullanabiliyor olacaklar."

Avea Mobil Cüzdan

Peki nedir NFC teknolojisi?
NFC (Near Field Communication – Yakın Saha İletişimi) teknolojisi kısa mesafelerde cihazların birbirleri ile iletişim kurmalarına olanak sağlayan bir haberleşme teknolojisidir. Yakın mesafedeki (0-5 cm) elektronik cihazlar arasında çok kısa sürede (100 ms) iletişim kurarak güvenli bir temassız ara yüzden 424 kbps’e kadar hızlarda tüm dünyada boş olan 13.56 MHz frekansında çalışmaktadır. ISO 18092 ile standartlaştırılan NFC, mevcut temassız ödeme ve ISO 14443 standardına dayanan biletleme altyapılarıyla uyumludur. NFC, tipik olarak birkaç santimetre olan kısa bir çalışma kapsamına sahiptir ve radyo frekansı ile tanımlama (RFID) teknolojisi ve temassız akıllı kart altyapısıyla birlikte çalışır. NFC’ yi kullanırken, telefonunuz diğer cihazlarla iletişim kurabildiği gibi RFID servisi kısayol etiketlerinden küçük miktarlarda veriyi de okuyabilir. Bu yüzden, telefonunuzu bir RFID etiketine dokundurduğunuzda, etiketin içinde olan servis kısayolu başlatılır. RFID etiketlerini cüzdanınızda ya da cebinizde saklayabilir ya da posterlerin içine yerleştirebilirsiniz. Ayrıca NFC telefonunuzu kullanıp boş bir RFID etiketine veri koyarak kendi kişiselleştirilmiş hizmet kısayollarınızı oluşturabilirsiniz. NFC, kişiselleştirilmiş hizmet kısayollarınızı diğer NFC özelliğine sahip cihazlarla paylaşmanızı sağlar. Dahası, telefonunuzu bir NFC kredi kart okuyucusuna ya da bilet girişine dokundurarak işlem yapabilirsiniz. Kredi kartı, müşteri kartı ya da yolculuk bileti gibi ödeme bilgileriniz telefonunuzun içindeki entegre akıllı kartta güvenli bir biçimde saklanır.

Sizlerde bu yeni teknolojiyle tanışmak istiyorsanız www.bonusluavea.com adresini ziyaret ederek hemen başlayabilirsiniz.

Alıntı yaptığım yeri eklemeyi unutmuştum , özür dileyerek hemen belirtmek istiyorum.
Bu arada,teknoloji ve development üzerine ilgi duyan arkadaşlara, Cem Kefeli'nın sitesinide şiddetle tavsiye ediyorum.

Not:Üstteki makale , aşşağıda yer alan adresten alıntıdır!!!
http://www.cemkefeli.com/post/2010/12/07/Aveadan-Turkiyede-ve-dunyada-bir-ilk-NFC-teknolojili-BonusluAvea.aspx
Kaynaklar: Avea, Donanımhaber Forum, wikipedia, gelecekonline

Sende Yaz, Farkın Olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder